Home                                  Galleri                                  Artsliste                                  Artikler & Links                                  Uge 41
 

Data:

Alle billeder er taget med Nikon Coolpix 4500. Billedet af Hætteværlingen er taget gennem Leica Apo Televid 77 teleskop.

Links:

Billeder af Hætteværlingen fra Nr. Snede kan ses her.

Billeder på Netfugl af Hætteværling her.

Fund i Danmark kan ses her.

Oplysning:

Jeg gik og handlede i ABC i Tjørring, da jeg fik et opkald fra Ole Zoltan Göller om en mulig Hætteværling ved Nr. Snede. Han var selv blevet kontaktet af Fuglenes Hus, der havde fået en henvendelse fra beboerne i Krejbjergvej nr. 15 der mente at de havde en Hætteværling på deres foderbræt, men Ole synes det var nemmere at sende mig, da jeg jo bor tættere på. Umiddelbart lød beskrivelsen af fuglen ganske god, så jeg skyndte mig hjem med familien, fik pakket alt det nødvendige og brugte det meste af køreturen på at advisere folk fra lokalområdet selvom der endnu ikke var nogen positiv melding.

Jeg ankom til Krejbjergvej, og blev mødt af den flinkeste dame, der skulle vise sig at være finderen af Hætteværlingen. Den var dog ikke i syne, så hun tog mig med om i haven for at vise deres foderbræt, og der var et væld af fugle! Mens vi stod og snakkede, fik jeg øje på en fugl højt oppe i trækronerne, set skråt bagfra og med hovedet skjult, men den skilte sig alligevel meget ud... den var meget gul på undersiden, og jizzet var perfekt for en værling - jeg strakte mig i en akavet stilling for at få set hovedet, men det var ikke nemt! Først stak næbbet frem bag en gren, og det så stort og kraftigt ud, hvilket passer på Hætteværling, senere kunne jeg se lidt af hovedet stikke frem, og der var klart sort "tyskerhjelm"! Inden jeg fik set den ordentligt fløj den væk - så jeg stod nu i en svær situation, skulle jeg melde den ud som Hætteværling (og tage de huk det ville give, hvis det var en burfugl der havde snydt mig) eller skulle jeg vente? Jeg valgte det første, og heldigvis varede det ikke længe inden de første lokale ankom til stedet, og vi kunne nu nyde en rigtigt fed Hætteværling.

 

Hætteværling - (Emberiza melanocephala) - Krejbjergvej 15, Nr. Snede d. 4/6 2009

 

Hætteværling han, Krejbjergvej 15, Nr. Snede d. 4/6 2009

 

Hætteværling han, Krejbjergvej 15, Nr. Snede d. 4/6 2009

 

Hætteværling han, Krejbjergvej 15, Nr. Snede d. 4/6 2009

 

   

Hætteværling, Krejbjergvej 15, Nr. Snede d. 4/6 2009

 

 
 

 

 
 

 

   

 

 

Copyright 2005-2011 © Ulf Eschou Møller